26 Nisan 2012 Perşembe

Afrodizyak bitkiler Ne Kadar Yararlı?

Cinsel performansı artırdığı öne sürülen bitkiler, elden ele dolaşıyor. Kimi seks gücünü yükseltmek kimi de sorunlarını çözmek için onları kullanıyor... Prof. Dr. Halim Hattat’a göre ise bu takviyeler hiç de masum değil; kalp sağlığı üzerinde ciddi hasar bırakabiliyorlar!


Cinsel sorunları çözmek için tek çare ilaç mı? Doğal bir yönteme başvurulamaz mı? Küçük destekler ya da biraz vitamin işe yarar mı? Aile Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat bu konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı:






  • ARDIMCI OLABİLİRLER
    Bitkisel ürünler gibi doğal yöntemler cinsel performansı arttırır mı? 
    Son yıllarda bitkisel ürünlere ve besin desteklerine olan talep giderek arttı. Bu ilgi özellikle cinsel performansı artıran desteklerde hissediliyor. Doktora başvurmaktan çekinenler, birçok yerde rahatça bulunabilen cinsel desteklere yöneliyor. Pek çok hasta bu ürünleri alıp cinsel sorunlarından kurtulamaya, cinsel performanslarını artırmaya çalışıyor. Bitkisel ürünlerin doğru koşullarda, doğru kişilerde, doğru amaçlarla ve doğru dozlarla kullanıldığında faydalı ve tedavi sürecine yardımcı olabileceğine inanıyorum.
  • DOKTOR TAVSİYE ETMELİ
    Bu takviyelerin tedavi amaçlı kullanılmaları söz konusu olabilir mi? 
    Öncelikle, cinsel sorunlarınızı birtakım bitkisel formüllerle çözmeye kalkışmanızın anlamsız ve yararsız olduğunu belirtmeliyim. Bu ürünler ancak cinsel sorunlarınızın altında yatan esas nedene yönelik doktorunuz tarafından verilen bilimsel tedaviye yardımcı olmak maksadıyla kullanılabilir. Yani bu destekleri tedavi amaçlı kullanmamalısınız. Sertleşme sorunu, erken boşalma veya isteksizlik gibi sorunlarda tedavi maksadıyla aldığınız ürünlerin çok da fayda sağlamadığını zaten kendiniz de fark edersiniz. Bu nedenle cinsel sorunlarınız olduğunda önce doktorunuza başvurmalı, doğru tedaviyi almalı, bu tip bitkisel destekler için hekiminizin fikrini ve reçetesini almalısınız.


Bu ilaçların kalp hastası erkekler tarafından kullanması halinde ortaya çıkabilecek sorunlar her zaman merak ve korku nedenidir. Cinsel güçsüzlüğün ve kalp damar hastalıklarının nedenlerinin ortak kökenli olması ve her iki sorunun çözümünde kullanılan ilaçların aynı anda alınmasının yaşamı tehdit edici yan etkiler yarattığı da görülebilmektedir. Kalp hastalarının, doktorlarından izin almadıkça bu ilaçları kullanmamaları gerekmektedir.


HEMEN ETKİ ETTİKLERİ BİR ŞEHİR EFSANESİ
Bitkisel cinsel performans ilaçları ile ilgili yanlış inanışlar neler? 
Birçok erkek, bu ilaçların cinsel isteği artırdığını veya cinsel istek olmadan da işe yarayacağını düşünüyor. Oysa bu ilaçlar cinsel isteği artırmıyor. Ayrıca ilacın etki edebilmesi için erkeğin cinsel istek duyması ve cinsel olarak uyarılmış olması gerekiyor. Özellikle genç erkeklerin bu ilaçlardan performans artırıcı bir etki beklemeleri de tamamen yanlıştır. 
Bu ilaçlar afrodizyak mıdır? Bu ilaçlar afrodizyak değildir. Bu ilaçların hemen ve her zaman sonuç verdiği de şehir efsanesidir. Beklenilen etki görülmediğinde sertleşme sorununa yol açan diğer faktörlerin tekrar gözden geçirilmesi ve daha uygun bir tedavi veya doz belirlenmesi gerekebilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder